Schetsontwerpen

 

Niet zelden kijken we of een uitbreiding van ons woonhuis meer leefplezier kan opleveren zoals een ruimere eetkeuken, een lichtere zithoek of een kantoor aan huis.

Bouwen is kostbaar en de extra voordelen moeten opwegen tegen de investeringen. Een meter uitbreiden is in verhouding aanzienlijk duurder dan wat meters meer en een goed plan kan inzicht geven in de winst van een grote ingreep.

 

Een oorspronkelijke boerderij of een voormalig winkelpand is uitermate geschikt om te transformeren in een prachtig en volledig woonhuis eventueel in combinatie met werkruimte. Veelal moet er goed gekeken worden naar voldoende en dus meestal meer daglichttoetreding bij het creëren van nieuwe en functionele leefruimtes. Een grote hooizolder of deel moet terug gebracht worden naar de menselijke maat om de intimiteit van een huiselijk leven in een voormalig 'bedrijf' te kunnen realiseren.

 

Steeds vaker kijken opdrachtgevers naar nieuwe functies voor bestaande gebouwtjes in eigen tuin of op het erf. Hoewel onze huizen vaak niet de ruimte en mogelijkheden bieden om gasten in alle vrijheid te laten verblijven, kan de verbouwing van een schuur of ander bijgebouwtje resulteren in een compleet gastenverblijf. Ook de metamorfose van schuur naar tuinkantoor maakt plezierig thuiswerken voor de baas of voor jezelf goed mogelijk.

 

Niet zelden twijfelen mensen over de mogelijkheden van een eventueel aan te kopen bestaand woonhuis of huis binnen een nieuwbouwproject. Een goed interieurontwerp kan dit inzicht geven en helpen bij het nemen van de juiste beslissing en het maken van een stappenplan. Ook een nieuw interieurontwerp voor de vertrouwde omgeving levert nieuw leefplezier op de oude plek.